PAROCHIEBRIEF  H. MARTINUS TE GRONINGEN;  15-8-2024 NO. 116

 Eerstkomende viering – Zondag 18 augustus 11.00 uur – viering van het hoogfeest van het ontslapen van de H. Maagd Maria.

Van de pastoor –
 

Viering Ontslapen van de H. Maria 

Het hoogfeest van het Ontslapen van Maria valt op 15 augustus. Maar omdat de praktijk ons leert dat in de meeste van onze parochies dit feest niet op een doordeweekse dag gevierd wordt, wordt het verplaatst naar de eerstvolgende zondag. 

Werk aan de kerk geklaard, vieringen weer in de kerk 

Na twee zondagen de eucharistie in de gemeentezaal te hebben gevierd, konden we op zondag 21 juli weer in een “oogverblindend” witte kerk vieren. Eerder dan ze hadden gedacht hadden de aannemer, de stukadoor en de schilder het werk aan de kerk en de daarboven liggende woning gereed. Wat eerst was gedacht dat er voordat er weer in de kerken kon worden gevierd een grote kerkschoonmaak moest worden gehouden, bleek niet nodig te zijn. 

Een grondige schoonmaak van het hele kerkcomplex is echter wel weer eens nodig. Voor het reinigen van de vloerbedekking in de gemeentezaal en de sacristie en het wassen van de ramen, zal er een schoonmaakbedrijf worden gezocht. Maar de rest moeten we toch met z’n allen kunnen doen. Hiervoor staat op dit moment zaterdag 5 oktober in de agenda. Noteert u dat al vast? Vele handen, maken licht werk! 

Ga naar de Parochiebrief