PAROCHIEBRIEF 9-4-2022; NO. 2022.8. (59)

Paasnummer …

Van de pastoor –

Twee achtereenvolgende jaren hebben we door de coronapandemie de diensten van de Goede Week en Pasen – het hart van het kerkelijk jaar – in onze kerk niet kunnen vieren. Gelukkig is de situatie zo dat dit nu wel weer kan. 

Wij leven in een wereld die op zovele plaatsen lijdt onder oorlog en (de dreiging van) hongersnood, onder groot leed dat mensen medemensen aandoen, omdat ze vergeten zijn dat ze zijn geroepen te dienen tot welzijn, tot vreugde, geluk en vrede voor hun zusters en broeders met wie zij de aarde mogen bewonen. Het is juist in deze wereld dat wij Pasen mogen vieren: de belofte van God, getoond in de opstanding van Jezus Christus, dat het ongebroken bestaan zal doorbreken, dat heel de schepping en alle mensen tot hun recht zullen komen, dat na de duisternis van Goede Vrijdag het licht van Pasen zal doorbreken. 

Diensten in de Goede Week en op Pasen (klik op link hieronder)

ga naar de Parochiebrief