PAROCHIEBRIEF 2-4-2022; NO. 2022.7. (58)

 

Van de pastoor –

Voorafgaande aan onze eucharistieviering op zondag 3 april ontvangt u weer een parochiebrief. Deze keer zal het een tamelijk korte zijn, omdat u volgende week voorafgaande aan de Goede Week een langere zult ontvangen. 

A.s. zondag vieren wij de vijfde zondag van de Veertigdagentijd. Vanouds heet deze zondag: Passiezondag. Op onze weg naar Pasen naderen we de dagen van het lijden van de Heer. In de Bijbellezingen en liederen in de vieringen, verschuift de aandacht daarnaar. 

Inleiding op de diensten van de Goede Week en Pasen: 3 april na de dienst 

 Omdat door allerlei omstandigheden de leerhuisavond over de liturgie van de Goede Week en Pasen op 15 maart geen doorgang vond, is er besloten dat we die bijeenkomst a.s. zondag 3 april na de eucharistieviering zullen houden. Na de viering drinken we eerst koffie/thee, waarna ik voor hen die dat willen, zal ingaan op de bijzondere aspecten en symbolen van de liturgie van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake. Ik hoop dat we hierdoor als we in de Goede Week aan de vieringen deelnemen, nog dieper de (geloofs)rijkdom zullen kunnen ervaren die in de liturgie van deze grote en heilige dagen ligt opgeslagen. Neem wel een lunchpakketje mee, als u daaraan wilt deelnemen. 

ga naar de Parochiebrief