Parochiebrief 24-12-2022; No. 2022.20. (71)

Van de pastoor 

Na twee jaren geen Kerstviering in de kerk te hebben gehad, mogen wij op Kerstavond weer! De deur van de kerk staat wijd open voor iedereen, voor parochianen en voor mensen voor wie de weg deze avond langs de “Sint Martinus aan de weg” voert. Sint Martinus aan de weg is een naam die onder mijn voorganger voor onze (parochie)kerk gebruikt werd. En het is een zinvolle naam. Dit huis van de gemeente waar wij als gelovigen worden samengeroepen, God en elkaar mogen ontmoeten, staat ook altijd open voor iedereen die op zoek is. Op zoek naar warmte, troost, geborgenheid, mensen, God. 

Ik hoop dat wij morgen samen mogen vieren wat het betekent dat God als een kind midden onder ons mensen is komen wonen, zijn tent heeft opgeslagen. In het evangelie van de Kerstmorgen (Johannes 1) wordt dat plechtig uitgebazuind: het Woord/Christus is vlees, werkelijk mens geworden en heeft onder ons gewoond. Er staat letterlijk: heeft onder ons getabernakeld, zijn tent opgeslagen. 

ga naar de Parochiebrief