Financiering

Natuurlijk kost het onderhoud van een kerk veel geld. Dit geld willen we natuurlijk goed besteden aan zaken en materialen die behalve mooi ook duurzaam en nuttig zijn. Help u ons om onze kerk goed te onderhouden? Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

De obligatielening

Om de kosten in de toekomst te kunnen betalen heeft de landelijke Kerk een obligatielening uitgeschreven. U kunt inschrijven voor bedragen vanaf € 50,- Er worden certificaten van € 50,-, € 100,-, € 500,- en € 1000,- uitgegeven. Het is een methode die eerder al eens gebruikt is, waardoor het kerkgebouw in Egmond gebouwd kon worden.

Doneren aan de parochie

Wilt u liever direct aan de sint Martinusparochie doneren ten behoeve van het onderhoud, dan kan dat ook. Uw gift is van harte welkom o.v.v. “onderhoud kerkgebouw” op rekeningnummer: NL12INGB0003941884  , t.n.v. Oud-Katholieke parochie v.d. H. Martinus te Groningen.

De Oud-Katholieke Kerk van Nederland is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De beschikking maakt het de kerk en de daarbij behorende parochies en verdere oud-katholieke instellingen mogelijk gebruik te maken van de fiscale voordelen voor algemeen nut beogende instellingen, zoals de vrijstelling van successie- en schenkingsrecht.
Ook zijn daarmee giften van burgers aan de kerk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.