PAROCHIEBRIEF 4-12-2021 NO. 2021.27. (50)

 

 Donderdag 2 december kwamen diegenen die namens het Collegiaal Bestuur van onze kerk het overlegorgaan voor het nemen van beslissingen i.v.m. de corona-epidemie vormen bijeen om vooruit te kijken naar Kerstmis. Het resultaat van dat overleg werd vanmorgen aan de pastores en kerkbesturen meegedeeld. Gedeelten uit dat bericht geef ik u hieronder door. 

“Terwijl we enerzijds natuurlijk van harte hopen dat de overheid nog vóór Kerstmis tot een versoepeling van de veiligheidsmaatregelen kan komen, zijn we anderzijds realistisch en constateren we dat de ontwikkeling van de besmettingscijfers op dit moment zo’n optimisme niet rechtvaardigt. We gaan er daarom vooralsnog van uit dat ook rond Kerstmis de avondlockdown van kracht zal zijn. Gezien de recente maatschappelijke ontwikkelingen verwachten we niet dat hierop een uitzondering zal worden gemaakt voor kerstnachtvieringen. 

We hebben in het licht daarvan besloten dat de kerstnachtvieringen in onze parochies zullen vervallen. We kunnen ons gelukkig verheugen in het feit dat er dit jaar wel overdag, op eerste èn tweede kerstdag, fysieke vieringen in onze kerken mogelijk zijn. We nodigen u daarom van harte uit deze mogelijkheid ten volle te benutten.” 

ga naar de parochiebrief