Parochiebrief 14-12-2021 NO. 2021.28. (51)

 Van de pastoor 

Normaal gesproken zou u tegen het einde van deze week de nieuwe parochiebrief ontvangen. Maar er zijn een aantal gebeurtenissen in onze parochiegemeenschap waar ik u eerder van op de hoogte wil brengen. 

Grietko Huizinga uit Groningen werd afgelopen week met covid-verschijnselen in het ziekenhuis opgenomen, waar hij op de intensive-care terecht kwam. De laatste berichten zijn dat zijn situatie nu stabiel is en dat hij kleine stapjes vooruit maakt. Ik wil u vragen voor het herstel van Grietko te bidden en ook zijn vrouw Carla en hun kinderen Merlijn en Solane in uw gebed te gedenken. 

Maandag 13 december overleed onverwacht in de leeftijd van 71 jaar Silvia Kemp-Orellana Cisneros uit Gasselte. In de laatste jaren was haar contact met de parochiegemeenschap minder geworden, maar als pastoor had ik sinds het overlijden van haar man Jan in het voorjaar van 2019 met haar een intensief contact. A.s. maandag zal ik voorgaan in de uitvaart van Silvia in het Witte Kerkje van Gasselte. Graag uw gebed voor haar zonen Leonard en Reinoud en hun gezinnen en voor de hoogbejaarde moeder van Silvia in El Salvador. 

Moge God Silvia in zijn barmhartigheid gedenken en haar opnemen in het vaderhuis waar de vele woningen zijn. 

 In de vorige parochiebrief schreef ik dat ik met de ouders van kinderen in onze parochie contact zou opnemen om te bekijken of er op één of ander moment een kinderkerstviering mogelijk is. Het idee was er om dat op vrijdagmiddag 24 december – Kerstavond – te doen. Dit kan echter niet doorgaan omdat er voor gekozen moest worden om op die middag de Kerstmis voor de statie Friesland te houden. Een ander geschikt moment doemt op dit moment niet op, zodat ik helaas moet besluiten om dit jaar geen kinderkerstviering te houden. 

ga naar de parochiebrief