PAROCHIEBRIEF 15-1-2022 NO. 2022.1. (53)

Van de pastoor –

Vandaag ontvangt u de eerste parochiebrief van het jaar van onze Heer 2022. Graag had ik zoveel mogelijk van u tijdens de eucharistieviering op de eerste zondag van dit jaar of anders in de Nieuwjaarsbijeenkomst van ons bisdom een gelukkig en gezond nieuw jaar gewenst. Maar wij zaten allen noodgedwongen thuis. Vandaar nu maar op deze manier: 

Veel heil en zegen in het nieuwe jaar! 

Gisteravond kwam de regering met een versoepeling van de coronamaatregelen, maar hoe dat zal uitpakken voor het al of niet en zo ja, hoe dan van onze eucharistievieringen is nog onbekend. Daarop vooruitgrijpend kwam er afgelopen donderdag al een bericht van het “crisisteam” van onze landelijke kerk, met de mededeling dat gezien de korte termijn om na de persconferentie met een beslissing te komen en dit aan iedereen te communiceren was besloten dat op zondag 16 januari nog geen eucharistievieringen zouden mogen plaatsvinden. De teleurstelling bij velen is groot (samen met Eddy Ufkes had ik deze week toch al vast maar een orde van dienst voor de 16e opgesteld). Maar het is nu eenmaal zo dat wij in onze episcopaal-synodale kerk ons houden aan de gemaakte afspraken hoe zaken te regelen. Ik hoop van ganser harte dat er ergens in de komende dagen duidelijkheid komt en dat dat zal betekenen dat wij met beperkingen weer vieringen zullen kunnen houden. 

ga naar de parochiebrief