PAROCHIEBRIEF 19-3-2022; NO. 2022.6. (57)

Van de pastoor – Voorafgaande aan onze eucharistieviering op zondag 20 maart ontvangt u weer een parochiebrief. 

blijven bidden voor en werken aan vrede… 

Het opschrift van dit onderdeel van de parochiebrief van vorige week kan ik helaas zondermeer overnemen. Het is door de voortdurende oorlog in Oekraïne helaas nog even actueel en dringend als toen. 

De houding van de patriarch van Moskou heeft zich helaas in dit gebeuren ook nog niet echt veranderd, hij blijft de regering van Rusland steunen. Dat in Rusland deze houding van een kerk die zich kritiekloos achter de regering stelt, niet zonder meer vanzelfsprekend is en dat ook daar de kerk in het verleden haar profetische stem heeft laten horen, werd op een aansprekende manier duidelijk gemaakt door Peter-Ben Smit, priester van onze kerk en onder anderen hoogleraar Oud-Katholieke kerkstructuren aan de Universiteit van Utrecht in een artikel van zijn hand afgelopen week in het Nederlands Dagblad. Ik kreeg het doorgestuurd van een parochiaan en ik stuur het weer graag aan u door. U kunt het hieronder lezen. 

Vastenactie 

Graag herinner ik u nog eens aan de Vastenactie 2022: “De nood is zeer hoog!” 

ga naar de Parochiebrief