Mededelingenbrief Friesland en de Noordoostpolder 3-12-2022; no 2022.13. (60)

Van de pastoor –

 Zaterdag 3 december eucharistieviering 

De eerstkomende eucharistieviering van onze Kerngroep Friesland is a.s. zaterdag 3 december om 19.00 uur in de kerk van Lekkum. Wij vieren dan de liturgie van de tweede zondag van de Advent. Op deze zondag staat de prediking van Johannes de Doper – of zoals de Oosters-Orthodoxe christenen hem noemen: Johannes de Voorloper – centraal. Als “de roepende in de woestijn” roept hij de mensen op tot bekering, tot omkeren op hun verkeerde levensweg. Johannes kondigt als zijn voorloper, als zijn wegbereider de komst van de Messias aan. Hieronder een bijzonder schilderij van de Vlaamse schilder Pieter Breughel de Jongere uit 1601 Te midden van de mensenmassa die is uitgelopen om Johannes de beroemde prediker te horen, valt hij niet eens als eerste op! Zijn boodschap is belangrijker dan zijn persoon. 

ga naar de Mededelingsblad