Mededelingenbrief Friesland en de Noordoostpolder 3-3-2023; no 2023.2. (63)

Van de pastoor –

 Morgen zaterdag 4 februari is om 19.00 uur de eerstkomende viering in Friesland in de kerk van Lekkum. We vieren dan de vijfde zondag na Epifanie. In de Kersttijd, de veertig dagen tussen Kerstmis en Maria lichtmis, is de liturgische kleur in de oud-katholieke kerk wit: de feestkleur. Vanaf vandaag tot aan Aswoensdag, het begin van de voorbereidingstijd op Pasen, is de kleur groen. Een oud rijmpje zegt daarover: groen niets te doen. Maar dat is niet waar. Groen is de kleur van hoop! De zondag die wij vieren, heet de zondag van het licht in de wereld. Over de link van deze zondag met de Kersttijd, die ik graag wil leggen, kunt u iets meer lezen in mijn onderstaande gedachten over de Opdracht van de Heer in de Tempel en de vijfde zondag na Epifanie. 

ga naar de Mededelingenbrief