Parochiebrief H. Martinus te Groningen 14-9-2023; No. 2023.16 

 Eerstkomende eucharistieviering – Zondag 17 september, 11.00 uur – zestiende zondag na Pinksteren, zondag van de vergeving. Plaats: Sint Bonifatiuskerk, Jan R. Stuutstraat F9, 9663 SE Nieuwe Pekela 

Van de Pastoor

 Parochiedag 17 september 

De voorbereidingen voor de parochiedag op zondag 17 september zijn in volle gang. Zo heeft bijvoorbeeld Albertha op een warme maandagmiddag haar orgelspel in een koele kerk geoefend. Het programma begint met een eucharistieviering in de Rooms-Katholieke Sint Bonifatiuskerk, Jan R. Stuutstraat F9, naast de voormalige pastorie, die nu weer op een andere manier pastorie is geworden, oftewel het huis waar Maarten en ik wonen. U kunt op het kerkplein of achter de kerk parkeren. Na de viering is er als gebruikelijk ontmoeting met koffiedrinken. We doen dit als het weer het toelaat in de tuin van de pastorie (de weersvoorspellingen doen dat zeker verwachten) of anders in de kerk en de pastorie. Na een kort programma (verrassing) vervolgen we met een lunch met soep, salades en een “toespijs”. Daarna verplaatsen we ons nog geen 2 kilometer naar het Kapiteinshuis, dat iets vertelt over de tijd dat Nieuwe Pekela een belangrijke zeehaven was. We krijgen daar een rondleiding door dit zeer interessante museumhuis. Omdat Nieuwe Pekela niet voorzien is van een geschikte gelegenheid om thee/koffie te drinken keren wie dat willen terug naar de pastorie om alvorens weer naar huis te gaan daar thee en koffie te drinken en na wat na te praten. Ter dekking van de kosten van deze dag wordt een bijdrage van € 10,– p.p. gevraagd. U kunt zich tot 15 september bij mij opgeven (wvdv@okkn.nl). 

ga naar de Parochiebrief