Parochiebrief H. Martinus te Groningen 2-9-2023;   No. 2023.15  

Van de pastoor –

 Toetreden 

Op 20 augustus vierden we in onze parochie het hoogfeest van het Ontslapen van de H. Maagd Maria. Het was een feestelijke viering waarin Talitha van Essen tot onze kerk toetrad. In verband met haar studie in Amsterdam was Talitha al in de week daarvoor naar Haarlem – de kamernood in Amsterdam was te hoog – verhuisd. Maar toch wilde zij juist nog in onze parochie – waarin zij de Oud-Katholieke Kerk heeft leren kennen – toetreden. Het was goed om te zien dat haar vriendin, ouders en verdere familie deze belangrijke stap van haar wilden meemaken. In de afgelopen maanden heeft Talitha een aantal keren samen met Eddy als cantor gefunctioneerd. Dat zullen we nu weer moeten missen, maar ze zal proberen familiebezoek in Groningen met de Groningse kerkzondag te combineren. Talitha het ga je goed en tot ziens.

A.s. zondag 

Zondag 3 september heeft als bijnaam in ons kerkboek “Zondag van het klein geloof”. Natuurlijk zal ik daarover preken, maar over de vraag “Geloven wat is dat?” treft u hieronder een overweging, die ik schreef n.a.v. gezang 809 in ons gezangboek, het lied “Laat ons de Heer lofzingen” van Ad den Besten. 

Parochiedag 17 september 

In het vorige parochieblad beloofde ik u uitgebreidere informatie over de parochiedag op 17 september in Nieuwe Pekela. Het programma begint met een eucharistieviering in de Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk, Jan R. Stuutstraat F9, naast mijn huis. U kunt op het kerkplein of achter de kerk parkeren… U kunt zich tot 15 september bij mij opgeven (wvdv@okkn.nl). 

ga naar de Parochiebrief