Parochiebrief H. Martinus te Groningen 27-9-2023; No. 2023.17 

 Eerstkomende vieringen 

Zondag 1 oktober, 11.00 uur – achttiende zondag na Pinksteren, zondag van de twee zonen, dienst van schriftlezing en gebed. 

Zondag 15 oktober, 11.00 uur – twintigste zondag na Pinksteren, zondag van de koninklijke bruiloft, eucharistieviering. 

Zondag 29 oktober, 11.00 uur – viering van Allerheiligen met gedachtenis van de overledenen (gevolgd door najaarsgemeentevergadering) 

Van de pastoor –

 Parochiedag 17 september 

Zondag 17 september begon onze parochiedag met een eucharistieviering in de Bonifatiuskerk van Nieuwe Pekela. Twee vrijwilligers van de rooms-katholieke parochie – waaronder onze buurvrouw van de overkant van het Pekelerdiep – waren al een uur van te voren bezig om de kaarsen aan te steken! 

De aarde geeft haar gewas – Nou, en? 

Gedachten bij de oogstdienst, die wij niet houden 

In veel – ook oud-katholieke – kerken wordt ergens in de maand oktober een oogstdienst, een dienst om God te danken voor de vruchten van de aarde die wij mogen genieten, gehouden. In onze Groningse parochie vieren we op geen van beide kerkplekken vieren een oogstdienst. Eén reden zal wel zijn dat de organisatie daarvan met een mooie versiering van “land- en tuinbouwgewassen” en fruitmanden om naar thuiszittende parochianen te brengen in onze extreme diasporaparochie wel erg veel organisatie vergt. Bovendien geen van onze parochianen is nog werkzaam als boer…

Ga naar de Parochiebrief