Parochiebrief H. MARTINUS te Groningen 17-11-2023; No. 2023.20 

 Eerstkomende vieringen 

Zondag 19 november, 11.00 uur – eucharistieviering; 25e zondag na Pinksteren 

Zondag 3 december, 11.00 uur – eucharistieviering; Eerste zondag van de Advent 

Van de Pastoor –

 Op 29 oktober vierde de parochie Allerheiligen. In onze parochie houden we in deze dienst ook de gedachtenis van onze overledenen. Het noemen van hun namen en het daarbij ontsteken van een lichtje aan het licht van de Paaskaars is voor velen een bijzonder moment. De namen van de overledenen weerklinken, maar niet zomaar ergens, maar in het midden van de geloofsgemeenschap en voor het aangezicht van God, de Eeuwige, oorsprong, zin en doel van ons leven. 

Dit jaar was de viering in die zin ook speciaal omdat Elsa Westberg, priester van de kerk van Zweden en trouwe bezoeker van onze vieringen, in ons midden voor het eerst een preek in het Nederlands hield. Deze preek is hieronder afgedrukt. 

Viering Sint Martinus 

Dit jaar vierden we als parochie niet de feestdag van onze patroon Sint Martinus. Op de daarvoor in aanmerking komende zondag vierden namelijk onze Anglicaanse zusters en broeders in onze kerk. Dat wil niet zeggen dat Sint Martinus in onze parochie ongemerkt voorbij is gegaan. Net als in de voorgaande jaren organiseerden wij samen met de buurtvereniging Zeeheldenkwartier de start van de Sint Maartenstocht in onze Sint Martinuskerk. Op 11 november was rond een uur of vijf onze kerk geheel gevuld met kinderen uit de Zeeheldenbuurt en hun begeleiders. 

ga naar de Parochiebrief