Kerk en buurt

De Oud-Katholieke Sint Martinusparochie is gevestigd aan de Witte de Withstraat 2 in Groningen. Deze straat bevindt zich in de Zeeheldenbuurt. De Sint Martinusparochie vindt het belangrijk dat ze staat in deze buurt en streeft er naar een verbindend element te zijn.

De Sint Martinusparochie wil daarom dat het kerkgebouw een toegankelijke plek wordt voor de Zeeheldenbuurt en voor de stad Groningen. Een plek voor ontmoeting. Ontmoeting bestaat uit het samen organiseren en beleven van activiteiten met en voor de buurt. Maar ontmoeting is ook vieren en gedenken. En ontmoeten is ook ruimte voor verstilling.

Aan de straatzijde is er een dagkapel waar u gedurende de dag van 10 – 18u terecht kunt voor verstilling. Misschien een kaarsje branden voor iemand die het zwaar heeft of voor iemand die u verloren heeft.

Verder is er een ontmoetingsruimte waar men terecht kan voor een praatje, voor cursussen, gespreksgroepen, feestjes, koorrepetities, etc. Deze ruimte ook te huur voor verschillende doeleinden.

Vanaf 9 september 2016 organiseren we samen met de bewonersvereniging van de Zeeheldenbuurt Groningen en WIJ Groningen  op vrijdag koffie ochtenden. Daar kan men terecht voor wat gezelligheid en een praatje, maar ook voor hulp en advies bij een maatschappelijk werker en de pastoor.

Voor vragen, tips en ideeën over hoe de kerk een plek in de stad kan worden kunt u contact opnemen met de pastoor en het kerkbestuur.